Szolgáltatásaim

Konzerváló fogászat:
Fényrekötő és nem fényrekötő tömőanyagok alkalmazásával a mai - bizonyítékon alapuló gyógyítás elvét követve - a minimál invazív eljárás lehetőségét figyelembe véve végzem a kezelést és készítem el az esztétikus töméseket. Nagy gyakorlattal végzem az egy- és többgyökerű fogak gyökérkezelését és gyökértömését (pl. ezüst tűvel). Régi gyökértömések eltávolítása szükségessé válhat, ha ezt a fog megtartása, szakmai érvek és a páciens kívánsága is indokolja. Fognyaki érzékenység kezelésére több lehetőség nyílik. Ilyen például a fluorid tartalmú lakk, ecsetelés alkalmazása. Nagy kiterjedésű kopás, ék alakú zománchiány esetén ezeket a területeket tömőanyaggal tudjuk elszigetelni a külső, érzékenységet kiváltó ingerektől. A korszerű, ultrahang elvén működő készülékkel végzett fogkő eltávolítást, polírozást, ínykezelés és ínypakolás követheti (erre a kezelésre alkalmas klion tartalmú krémmel), és amennyiben szükséges ez előzheti meg a szakmailag indokolt konzerváló fogászati beavatkozást.

Fogászati röntgen:
Magánrendelőmben hagyományos fogászati röntgen és panoráma felvételek (OP) készítésére alkalmas (CRANEX 2.5+ típusú) készülék áll rendelkezésre. A teljes fogazatról készült panoráma röntgenfelvétel segítséget nyújt a fogazat állapotának (tömések, szuvasodások) felméréséhez, a gócok, ciszták (egyéb csontszerkezeti eltérések) felderítéséhez, a még elő nem tört, illetve a letört fogak, valamint a bölcsességfogak elhelyezkedésének megállapításához.

Fogpótlás:
A fogpótlások (kivehető, teljes és részleges, kombinált, valamint fix hidak) elkészítésére is a fentiek vonatkoznak, fémkerámia hidak (fémallergia esetén a megfelelő ötvözet kiválasztásával) elkészítését is biztosítom. A fogpótlás során mindenkor, a szakmai követelményeknek megfelelő és a páciens igényeit figyelembe vevő fogtechnikai megoldást választom. A pótlás elkészítéséig - szükség szerint - provizórikus (ideiglenes) korona, híd készítését biztosítom, figyelembe véve a lecsiszolt csonk védelmét és az esztétikai szempontokat is. A rendelőben, helyben elkészített panoráma röntgenfelvétel elemzése alapján diagnosztizált gócos fogak szanálását antibiotikum védelemben és kellő felvilágosítást követően elvégzem.
Ambuláns szájsebészeti ellátás:
A megfelelő vizsgálatot (panoráma röntgenfelvétel alapján a fogak pozíciójának, állapotának meghatározása) és a páciens státuszának megfelelő előkészítést követően (antibiotikum védelem) helyi érzéstelenítés (Lidocain, UDS) mellett a gócos fogakat, gyökereket, gyulladást okozó elváltozásokat, panaszt okozó bölcsességfogakat műtéti eljárással (sebészi feltárással) biztonságosan eltávolítom, illetve az egyéb ambuláns szájsebészeti műtéteket (gyökércsúcs-rezekció, ciszták eltávolítása) is elvégzem.

Prevenciós tevékenység:
A fogápolással, a fog- és fogínybetegségek kialakulásának megelőzésével kapcsolatban a páciens állapotának és panaszainak megfelelő teljes körű tájékoztatással és tanácsadással állok rendelkezésre. Az első páciensi megjelenés alkalmával OP felvétel alapján mindenkinél elvégzem az onkológiai szűrést, kérésre erről szakvéleményt is adok. Amennyiben szükséges további vizsgálat, beavatkozás, akkor erről gondoskodom, követem pácienseim útját a szakmailag indokolt vizsgálatok során (laborvizsgálat, szövettan, speciális röntgen, 3D, CT, stb).

Speciális helyzetű páciensek kezelése:
Gyermekek kezelését, ellátását is vállalom (pl. barázdazárás). Fogszabályozást nem végzek, de ha megállapítom, hogy a szabályozás szükséges, akkor megfelelő ellátást adó kollegához tudom utalni a gyermekeket. Magánrendelőmben – az akadálymentes megközelítési lehetőségre tekintettel - mozgáskorlátozott betegek, páciensek fogadása és ellátása is megoldható a Mária Terézia utcai 12. szám alatti kapun keresztül. Körzetorvos - háziorvos kollegával kialakított együttműködés keretében, szakmai javaslat esetén, és amennyiben indokolt - készséggel segítek ágyhoz, helyhez kötött beteg ellátásában, akár saját otthonában is.